2. CHARITATIVNÍ BĚH S PLAMÍNKEM NADĚJE

20.04.2016 13:33

Stejně jako loni, i letos pomáháme během! Neseďte doma, přijďte sportovat a podpořit dobrou věc.

2. Charitativní běh se uskuteční 30. 4. 2016 v sobotu společně s pálením čarodějnic v cyklokempu Loděnice, kdy si budete moci po sportu opéct na ohni buřtíka. Celý VÝTĚŽEK půjde pro desetiletého Adámka z Třebenic, který trpí od narození nejtěžší formou dětské mozkové obrny. Je postižený na horní i dolní končetiny a s okolím se dorozumívá pomocí iPadu. Rodina by mu ráda pořídila terapeutickou židli v hodnotě 60 tis. Kč.

 

REGISTRACE

on-line - do pátku do půlnoc! : https://stopcy.com/behsplaminkemnadeje/

na místě (jméno/kategorie): 12:00 – 14:00 

Kasička pro Adámka bude připravena u registrací.   

START:

14:30 - 1km rodinný běh (rodiny a malé děti)

15:00 - 5km a 10km profi běh (muži a ženy)

TRASA a PROPOZICE:

Labská cyklostezka oběma směry. Start i cíl v cyklokempu Loděnice. Závod bude měřený světelnou časomírou (každý svůj čas uvidí v cíli).

MODERUJE: Adam Carda (Hitrádio)

ODMĚNY:

Díky řadě partnerů budou vítězové jednotlivých kategorií odměněni (Registrace na Ústecký 1/2maraton, na DM Rodinný běh, voucher do wellness centra Větruše, vstupenky do ZOO Ústí nebo pivo Mazel z Pivovar Hotelu Na Rychtě). Odměna čeká i na nejmenšího účastníka. Děti si odnesou sladkou medaili:).

PARKOVÁNÍ:

Parkoviště u koupaliště Brná, podél hlavní silnice nad kempem nebo autobusem č.17 nebo 27. PROSÍM NEVJÍŽDĚT DO KEMPU AUTEM!

PROGRAM:

Po akci proběhne v cyklokempu Loděnice Pálení čarodějnic. K zakoupení bude buřtík na opečení včetně chleba a hořčice. Pro děti bude připraven během odpoledne skákací hrad, po závodu drobné soutěže o sladkosti. Masky vítány:). K večeru pak malý ohňostroj!

DĚKUJEME ZA ADÁMKA, ŽE SE ZÚČASTNÍTE!

---------------------------------------------------------------------

Adámek (Adam Jíra)

Narodil se 29.7.2006 komplikovaným porodem, při kterém došlo k hypoxii (nedostatek kyslíku), resuscitaci, krvácení do CNS a ischemii. 

Jeho stav zahrnuje postižení všech čtyř končetin - nejtěžší forma dětské mozkové obrny. V pěti letech bohužel přibyla ještě epilepsie. Adámek v devíti letech nesedí a nechodí. I přes tuto krutou ránu osudu rodinu potkalo velké štěstí. Adámek má nadprůměrný intelekt, a i když nemluví, komunikace s ním je výborná. Již ve třech letech znal abecedu a čísla. Je to moc milý a usměvavý chlapec. Od září roku 2013 dochází do základní školy v Terezíně, je již ve třetí třídě a dosahuje prospěchu na výbornou.
Rodina všechny síly vynakládá na zjednodušení a zpříjemnění jeho života. A ze všeho nejdůležitější jsou pravidelné fyzioterapie, lázně a rehabilitace. 
Naše akce pomůže Adámkovi a rodině na nákup speciální terapeutické židle, ze které vyrostl a ve které tráví velkou část svého času.
Za Adámka předem děkují rodiče Romana a Jaroslav, a bratr Jakub Jíra z Třebenic.

 

Zpět