Peníze hokejistů pomohou Sárince na speciální počítač

08.02.2017 14:44

Částka 50.000 Kč, kterou věnovali Plamínku naděje hokejisté a pořadatelé z Ústí nad Labem v rámci exhibičního utkání 70. hokejové sezóny v Ústí nad Labem 6.2.2017, poputuje pro osmiletou Sáru na koupi speciálního počítače ovládaného očima. Sára je velká bojovnice a její příběh je velmi silný.

Celý přístroj stojí 106.000 Kč. Jedná se o počítač integrovaný s monitorem dohromady s očním snímačem Tobii PCeye mini (2kamerový systém, rychlost snímání 60Hz). 

Jsme moc šťastní, že můžeme pomoci díky štědrosti hokejistů a pořadatelů takovouto částkou.

Příběh Sáry...

Sára je 8 letá fyzicky hendikepovaná, ale mentálně zdravá holčička, která je po vážné autonehodě ochrnutá ( kvadruplegik včetně hlavy). Sárinka navíc sama nedýchá a musí být neustále napojena na domácí umělou plicní ventilaci. Tragédie se stala, když bylo Sárince 4,5 roku. V září 2016 nastoupila do 1.třídy ZŠ. Ve škole ji to baví a jde jí to. Je to šikovná a chytrá holka. Jelikož, ale nemůže psát sama rukou jako její spolužáci, je z toho smutná. Její problém by ji pomohlo vyřešit speciální počítačové zařízení, které by ovládala očima. Sára si počítač již vyzkoušela a jde jí to velmi dobře:).

 

 

Zpět